Duikavontuur en Australia Zoo

13537754_10154306302434609_4807497723849957873_n13524499_10154306302219609_275179072323991806_n13566938_10154306302154609_6483737984035897572_n

Het is alweer eventjes geleden dat ik mijn laatste blog schreef, inmiddels ben ik al in de één na laatste week in het gastzin als aupair. Op 23 juli gaat de rondreis hier beginnen en daar heb ik superveel zin in!! Als voorbereiding voor mijn reis heb ik twee weken geleden in het weekend een Openwater Duikcursus gevolgd, zodat ik straks meteen kan duiken in het Great Barrier Reef!:) Dit was een driedaagse cursus waarin je leert duiken tot max. 18 meter diep. Ik vond duiken in het begin van de cursus nogal eng… In de theorie werden alle risico’s van duiken beschreven en hoe je moet voorkomen en wat je moet doen als er iets misgaat. De eerste dag kregen we een training in een overdekt zwembad, de tweede dag in de rivier en de derde dag in de zee. Deze training was een hele opgave en uitdaging voor mij zowel (zeker in het begin) mentaal, als fysiek. Mentaal vooral omdat ik in het begin best wel angstig was, het ademen onder water is best wennen en voelt vrij onnatuurlijk, en vooral dat je zolang onderwater kan blijven. Dat vooral in combinatie met de oefeningen, die niet allemaal meteen goedgingen, maakte het best spannend. Maar gelukkig waren we maar met twee cursisten en nam de instructeur alle tijd voor mij. De tweede dag was een grotere uitdaging, de rivier in, dit vond ik nog spannender, want nu gingen we een stuk dieper en ben je niet meteen weer boven. Ook was het fysiek een uitdaging, wat is die tank enorm zwaar, met dat ding op mijn rug kan ik amper lopen, laat staan het water inkomen, haha.. Gelukkig waren de andere cursisten sterke mannen die mij wel konden helpen.  Het water erg troebel waardoor we bijna niets konden zien. Maar ik liet mij niet leiden door mijn angst, bleef rustig ademhalen (wat het allerbelangrijkst is bij duiken) en ronde de oefeningen onderwater allemaal goed af. Ik was toch wel echt blij toen we klaar waren, ik begon wel behoorlijk koud te worden in het water. De volgende dag was de laatste dag, omdat het water in de rivier te troebel was om er nog in te duiken gingen we met een boot de zee op. Wat een enorme golven waren er op zee! Toen de boot stilgelegd werd en we ons klaar begonnen te maken voor de duik begon ik misselijk te worden, dus zo snel mogelijk het water in, want dan zou de zeeziekte meteen weg zijn. En dat was het geval. Toen de duik met alle oefeningen gemaakt. Het was leuk om te kunnen duiken en was inmiddels zelfverzekerd onder water. We zagen wat mooie vissen, zoals Nemo- visjes, en supermooie zeesterren.  Maar ook hier was het water nog wel een beetje troebel. Ik was echter wel vrij koud geworden en toen we een pauze hielden op de boot kreeg ik het nog veel kouder en dat was niet het ergst, ik werd ook nog vreselijk zeeziek. Wat een enorm naar gevoel, het enige waar ik naar verlangde was zo snel mogelijk weer aan wal zijn… De tip die ik kreeg, naar de horizon kijken, was het enigste wat ik nog kon doen om mij redelijk te voelen, als ik ook maar een seconde naar iets anders keek, vooral naar de boot, werd ik weer vreselijk misselijk. Maarja we hadden nog één duik te gaan. Dus toch maar besloten die te gaan doen. De instructeurs hielpen mij met het aantrekken van de duikspullen, want ik voelde mij zo ziek dat ik dat zelf niet meer kon. Toen het water in, nu aan de hand van de duikinstructeur, want ik was inmiddels zo vermoeid en koud, dat het anders niet meer veilig zou zijn. Gelukkig hoefden we deze laatste duik geen aparte oefeningen meer te doen, ik was zo ontzettend blij toen de duik klaar was. Ik kon amper nog op de boot komen. Ik rilde vreselijk en was behoorlijk uitgeput. Op de boot probeerde ik mijn duikpak uit te doen om een warm vest aan te trekken, maar dat was geen goed idee, meteen begon ik weer super misselijk te worden.. Tijdens het varen ging het echter over, doordat ik voor mij uitkeek. Maar wat was ik enorm blij toen we aan land kwamen en ik mijn warme kleren weer kon aantrekken. Wat was ik trots dat ik mijn duikcertificaat gehaald had:)

Het weekend erop ben ik met mijn gastgezin naar de Australia Zoo 13592345_10154306302204609_396508938341739903_ngeweest. Een superleuk uitje! Het park was opgedeeld in de verschillende werelddelen, met de planten en dieren van dat deel. Vooral Australië had uiteraard een groot deel! We mochten Koala’s en Kangaroos aaien, heel bijzonder. Vooral Kangaroos, die hebben zo enorme zachte, donzige vacht! Dat had ik nooit verwacht. Ook hebben we gezien hoe de zookeepers met tijgers spelen en tijgerbaby’s de fles geven en crocodillen voeren. Wauw, wat een enorme krokodillen hebben ze hier! Waarvan de meesten door de enige echt
crocodile hunter Steve Irwin gevangen.

Verder heb ik de 13516491_10154306302249609_337403643103485133_nafgelopen weken niet zo veel bijzonders gedaan, vooral voor de kinderen gezorgd die vakantie hadden. En een paar keer met vriendinnen afgesproken in de stad.  De volgende keer dat ik blog zal ik met mijn rondreis begonnen zijn en hoop ik over een hoop avonturen te kunnen schrijven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *