Kampeeravontuur

IMG_5449Afgelopen weekend ben ik samen met een vriendin van hier wezen kamperen. Mijn hostgezin had hun kampeerspullen gevonden, dus dit hebben wij in de auto geladen om te vertrekken naar het mooie national park Springbrook. We hebben hier een dag heerlijk genoten van de mooie natuur. Foto’s gemaakt van het geweldige uitzicht en de waterfallen en rondgewandeld. Vervolgens gingen we op weg naar een camping. We kwamen er voor dit weekend achter dat je niet overal in Australië mag kamperen en vooral de Gold Coast schijnt hier heel streng op te zijn. Dus toch maar een camping opgezocht, i.p.v. een halfuurtje was het een uur hier naartoe rijden, over de enorm kronkelende wegen over de bergen. We overnachtten in Beechmont, iets meer
richting het Noorden. Al giechelend zetten we onze tentje op, met wat tips van de buurman die zat te kijken hoe wij zaten te prutsen. Toen ons tentje stond was het wel kleiner dan gedacht, 2 – persoons, dan lig je ook echt d
icht naast elkaar, lekker knus. Op zoek naar hout om een vuurtje te maken kwamen we erachter
dat je dit bij de camping kon kopen voor $12,-… Dat vonden we veelste duur voor een beetje hout, dus hebben toen maar in de auto onze maaltijd genuttigd, want het was donker en koelde snel af. Toen we s’avonds laat uit de auto kwamen om in onze tent te gaan slapen, was het echt koud buiten! Snelin de slaapzakken, maar met twee slaapzakken in elkaar heb ik heerlijk warm gehad.

IMG_5417

IMG_5483

 

 

 

 

De volgende ochtend vroeg opgestaan, heerlijk in de buitenlucht en naar de

bergen kijkend ontbeten. Spullen ingepakt en vertrokken naar Mount Tamborine, een berg en national park. Daar hebben we een leuke wandeling gemaakt, wel bijzonder dat hier de begroeiing heel anders was dan in Springbrook NP. Hier was het tropisch regenwoud terwijl het IMG_5501een dag eerder en 30 km naar het zuiden loof en dennenbos was. In de middag zijn we naar een grot met ‘Glowworms’ geweest. Dit zijn wormen die lichtgeven in het donker. Dit was bijzonder om te zien, het leek net alsof je allemaal lampjes of sterretjes om je heen zag in hIMG_5503et donker. Toen we uit deze ‘man- made’ grot kwamen die speciaal gemaakt is voor de glowwormen, omdat ze steeds minder voorkomen, was het weer wat slechter. Daarom besloten we maar terug naar huis te gaan. Al met al een heerlijk weekendje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *