Storm, regen en zon

Terwijl het bij jullie lekker zomer aan het worden is begint hier de ‘winter’. Het lijkt een beetje op de begin van de herfst in Nederland. Het weer is sinds vorige week behoorlijk omgedraaid. Het waait enorm en dit weekend hebben we zulke erge regen gehad dat rivieren overstroomden, bijzonder wat 1 nacht stortregen hier kan doen! Het is nu meestal rond de 20 graden overdag en ’s avonds koelt het af tot 8 tot 10 graden. Dus de zomerjas, lange broek en vest worden weer gebruikt.

Wel gek is dat het nog weIMG_5352
l heel snel warm kan worden als de zon schijnt, dan voelt het zo ineens als 25 graden! Dus naar het strand gaan kan hier nog prima in de winter. Vorig weekend ben ik met een vriendin naar de Sunshine Coast geweest, één van de beroemde stranden van Brisbane, heerlijk een dagje liggen zonnen en zwemmen. De dag erop ben ik met het gezin naar een echte country fair geweest in het kleine dorpje. Dat was ook leuk om een beetje het dorpsleven in Australië te ervaren.

De afgelopen week heb ik vooral veel binnen gezeten en mij vermaakt met boeken lezen, series kijken, piano spelen  en reis plannen maken. 22 juli is mijn laatste werkdag als aupair en daarna ga ik rondtrekken! Daar heb ik nu al super veel zin in. Het werk als aupair begint nu vrij gewoontjes te worden en met al die leuke verhalen om mij heen van andere reizigers begin ik ook echt wel de kriebels te krijgen om ook te reizen!!

Dit weekend was het slecht weer, vooral de zaterdag, dus maar thuis gebleven en even een korte wandeling door de regen gemaakt met het gezin om de overstroomde rivier in het park te bekijken. En gisteren ben ik gezellig met twee Duitse vriendinnen de stad in geweest, een mooie nieuwe portemonnee gekocht, (want mijn oude is vorige week gestolen) samen geluncht en naar de film Money Monster, geweest. Dat was erg gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *