Relaxed leven

Deze week heb ik een heerlijk weekje gehad. Afgelopen dinsdag heb ik voor het eerst kangaroos gezien in een wildlife park. Rondom Brisbane leven niet veel Kangaroos en degene die er leven laten zich moeilijk zien. Verder heb ik nog wat andere dieren gezien die vooral in dit nationaal park D’Aquilar voorkome
n. De aussies zijn echt aardige mensen, ik was hier in mijn eentje en tijdens mijn IMG_5324wandeling door het park sprak een oudere man mij aan die net als mij ook aan het fotograferen was en
maakte een gezellig praatje en liet me een aantal dieren zien om te fotograferen. De rest van de week heb ik lekker rond het huis vertoefd en voor de kinderen gezorgd.
Op zaterdag ben ik met een aantal andere aupairs meegegaan naar Panyiri, een Grieks Festival in Brisbane. Het festival was een groot festival met veel Grieks eten, muziek, dans en met wedstrijden als koffie maken, met borden gooien, etc. Het was gezellig, lekker Griekse Honeypufss gegeten en een beetje rondgelopen. Daarna zijn we nog de stad in gegaan, voor het eerst door het echt centrum van de stad gelopen. Allemaal hele hoge gebouwen en druk met verkeer, maar het is lang niet zo  druk met mensen als in de Nederlandse grote steden. Alles in de stad is vrij nieuw en strak. Het is echter wel gezellig, door de vele muziek en optredens door de stad. We waren met een leuk groepje aupairs, dus de volgend
e weer met zijn allen afgesproken voor een dagje strand. Dit keer het man-made strand in de stad, De Southbank Parklands, een supermooi park, zwembad en strand aan de rand van de stad en rivier. Echt een super plek om te relaxenJ Het weer is hier nog steeds heerlijk, iedere dag zo rond de 27 graden en IMG_5264zonnig. Dat het herfst is begin ik nu wel te merken aan de koudere nachten, zo rond de 15 graden.

Wauw! Wat is het hier mooi

Bribie Island

IMG_4812

 

Nu snap ik de liefde van velen voor Australië echt! Wat een paradijslijk plekje hebben we gevonden, Bribie Island! Echt een supermooi eiland! We kwamen het eiland op die als enigste van de eilanden rond Brisbane is waar je met de auto naar toe kunt rijden en gingen eerst langs het bezoekersinformatiepunt. Daar gaf een hele vriendelijke medewerkster ons tips over onze rondtour op het eiland, ze stippelde een ideale route uit met alle hoogtepunten. Wat een heerlijke rust was er hier we liepen langs de kust, op een mooi wandelpad. Het was ronduit ontzettend mooi. Ook zijn de facilitaire voorzieningen hier echt super, overal gratis schone wc’s en bij badplaatsen douches en kleedruimtes. Na langs de kust te hebben gewandeld en de pier te hebben bezocht reden we naar een ander deel van het eiland waar we
op het strand lunchten en aan de eind van de middag reden we naar de kant van het eiland waar bekendIMG_4915 staat op een supermooie zonsondergang. En het was ook echt een adembenemend om te zien. Aan de rand van het water in een park met uitzicht op de Glasshouse Mountains. Een echt perfect vakantie dagje.

 

Routine

Aan leven in het gezin ben ik nu gewend, al beginnen de kinderen nu ook eigenwijzer te worden. Alles gaat niet meer zo makkelijk als in het begin, het uit bed krijgen, laten eten en op tijd op school komen is een uitdaging, iedere ochtend weer. Het vraagt geduld en consequentie om dat voor elkaar te krijgen, maar het is mij altijd nog gelukt om op tijd op school te komen. Dat is mijn IMG_4863uitdaging hier iedere dag! Ook is het leven in het gezin nu anders om dat Kirstie, de moeder, van huis is de aankomende weken. Het is nu een stuk chaotischer in het huis, Kirstie was nog wel redelijk georganiseerd, David is een stuk chaotischer. Maar gelukkig is het tot nu toe steeds wel goed gekomen omdat ik wel kon inspelen op de dingen die hij vergat, zoals lunches voor de kinderen maken, boodschappen doen en benzine tanken. Het blijft soms wat dat betreft nog steeds wel wennen, maar we kunnen wel goed samen overweg. Het leven als aupair begint vrijwel een routine matigheid te worden, ik ben echt gewend aan het ritme en heb soms momenten dat ik mij wel eventjes verveeld voel. Al kan ik me wel vermaken in mijn vrije tijd met goede boeken, films/ series, pc, hardlopen, etc. Maar het allerleukste zijn de dagjes weg in het weekend, want dan voel ik me echt op reis! Hopen dat ik dat nog meer kan doen met mijn nieuwe vriendinnen hier.

Hardlopen, levensgevaarlijk!!

Wennen
De eerste twee weken zitten er al weer op. De eerst week was een week van wennen, aan een nieuw ritme, nieuwe omgeving en nieuwe mensen. IMG_4749Het wennen aan mijn nieuwe biologische ritme ging echt snel, na 2 dagen was ik al helemaal gewend en werd ik alweer wakker net voor mijn wekker die iedere werkdag om 7.30 uur gaat. De ouders waren nog thuis en hielpen mij met alles, dat was erg fijn. Deze week is David nog thuis om mij te helpen en vanaf volgende week moet ik het echt alleen doen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. De kinderen zijn lief en behulpzaam. Ik merk dat ik nog wel mijn eigen ding hier moet gaan vormgeven. Dit weekend had ik voor t eerst afgesproken met een aantal andere aupairs bij het Mt Coo-tha Lookout. Dit is een berg met uitkijkpunt over Brisbane en regio. Het uitzicht hier was supergaaf! Ook was het gezellig met de andere aupairs, met een paar klikte het wel, dus daarmee ga ik zeker vaker leuke dingen mee ondernemen!!

Anzac Day
Ook een hele ervaring deze week was Anzac day. Dat is de nationele herdenkingsdag waarop alle Australische en New Zeelandse militairen herdenkt worden die in oorlog gediend hebben of gestorven zijn. Het was een ceremonie die plaatsvond voor zonsondergang, dus om 3.45 uur ging ik eruit. David en Kirsty zijn beiden militairen en vinden deze dag dan ook extra bijzonder. Ik mocht met het gezin mee naar de ceremonie op de legerbasis, wat heel speciaal is omdat alleen familie van militairen dit mogen. Het was een hele officiële ceremonie, met daarna een gezamenlijk ontbijt.

City Center
In het weekend ben ik lekker een dagje naar Brisbane City Center gegaan met een vriendin hier, dat was erg gezellig, maar wat een regen, echt letterlijk doorweekt kwamen we bij de bioscoop aan waar we het superkoud hadden door de airco. Ja, het regent hier niet vaak, maar als het regent valt het ook urenlang met bakken uit de lucht! Het autorijden in het centrum is wel een uitdaging, met drie of vier rijbanen naast elkaar die allemaal heel druk zijn. Ik zat heel geconcentreerd achter het stuur, maar gelukkig ging het goed. Ik ben al goed gewend aan het links rijden, dat is een nieuw automatisme geworden en de enorme hellingen en dalen wennen ook. Maar die drukte is nog wel een ding waar ik aan moet wennen.

Het begint
Afgelopen week begon het echte werk, alhoewel ik zie het niet echt als werk. De ouders zijn iedere dag vroeg in de ochtend weg naar hun werk en komen rond 18 uur thuis, in de tussentijd zorg ik voor de kinderen en breng/ haal ze van school en het gastouderverblijf waar de jongste 2 dagen in de IMG_4802week heen gaat. Het werk begint nu te wennen, al merk ik nu ook wel dat het niet heel makkelijk is twee van die jonge kinderen uit bed te krijgen, te laten eten en op tijd op school te komen. Al is het tot nu toe iedere ochtend uiteindelijk wel gelukt. Ik ben nu manieren aan het uitvinden om de kinderen toch te laten doen wat ze moeten doen als ze iets niet willen. Zeker Penelope (2 jaar) heeft nogal last van NEE buien, maar tot nu toe weet ik wel manieren te bedenken om daarmee om te gaan. De kinderen zijn ook heel verrassend en grappig en het is gezellig om samen naar het park te gaan, trampoline te springen, en ze aan het lachen maken.

Hardlopen, levensgevaarlijk
Vandaag kwam ik voor het eerst een slang tegen tijdens mijn rondje hardlopen door het park. Die slang was net het pad aan het oversteken waar ik overheen liepen. Ik zag pas die slang (die zich in S- vorm zich mijn voeten bewoog) pas op het allerlaatste moment toen mijn linkervoet er precies voorstond en kon er net een sprong overheen maken. Gelukkig dat mijn reflexen wel zo snel werkten. Anders was ik er precies op gestapt! Het was een Easter Brown snake, de dodelijkste slang die er in Australië is, en de op-een-na- dodelijkste ter wereld. Gelukkig is het allemaal net goed gegaan, maar de volgende keer kijk ik wel beter voor me tijdens het hardlopen.