Roadtrip Oostkust

 14203362_1156276744444902_5122444064897454579_n

Roadtrip Cairns tot Melbourne

Vanaf eind juli was ik klaar met het werk als aupair. Mijn vriend kwam naar Brisbane en maakte kennis met mijn gastgezin en ik liet hem Brisbane zien. Na twee dagen nam ik afscheid van de familie, ik had een mooie boomerang en ketting meegekregen. Daarna werd het écht tijd voor onze roadtrip. We vlogen naar Cairns (North Queensland), overnachtten daar één nachtje in een hotel en huurden daarna een campervan. Wat was het mooi daar in het tropische noorden! Alles was zo enorm groen! Het tropische regenwoud grensde aan de oceaan en dat leverde bijzondere plaatsjes op. We zijn met de campervan eerst naar het noorden gereden om Port Douglas en het Daintree Rainforest te bezoeken. Daintree is het oudste regenwoud ter wereld en de dag dat we hier waren was het ook echt vochtig en klam weer. We hebben heerlijk in het regenwoud door de modder geklauterd en kwamen onder de rode modder weer terug. Op de weg uit het regenwoud kamen we de bekende Cassowaries tegen, vandaar alle waarschuwingsbordjes en drempels.

 

Atherton en Great Barrier Reef

De volgende dagen reden we langs de Atherton Tablelands, een stukje Outback en hadden we een duiktrip in Cairns naar het Great Barrier Reef. Wegens de harde wind, en het slechte zicht was dit niet zo’n succes. Het stuk waar we doken was niet zo kleurrijk en er waren niet zoveel dieren te zien. De volgende dagen reden we verder naar het zuiden met een stop bij Townsville en een dagje op Magnetic Island, een supermooi eiland waar we koala’s en kangaroos gespot hebben. Daarna reden we door naar de Cassowary Coast en Airlie Beach. We maakten een zeiltrip naar de Whitsundays, een prachtige eilandengroep met het witste strand ter wereld. Het snorkelen hier was super! Het koraal was heel kleurrijk en zat vol met vissen, en ik heb zelfs een zeeschildpad gespot. We overnachtten voor het eerst op een betaalde camping in verband met het strenge campingverbod in deze omgeving. De volgende dag reden we door naar Noosa, een supertoerische kustplaats, waar we voor het eerst walvissen hebben gespot.

Rainbow Beach, Byron Bay en Sydney

14100474_1156277097778200_6946458733337485280_n14089013_1156277284444848_5636463096961004626_n

Vervolgens reden we door naar Rainbow Beach, waar we gestruind hebben op de prachtige zandverstuiving. De volgende dag reden we door naar Byron Bay, een tocht van een aantal uurtjes. Daar maakten we de bekende kusttocht naar de oudste vuurtoren van het land om te genieten van het mooie uitzicht. Dit stukje was het meest oostelijke puntje van het vasteland. Daarna was het alweer tijd om te rijden naar Sydney. Met een veerboor steekten we de rivier over om door te varen onder de Harbour Bridge en uit te komen bij het Sydney Operahouse. Met een wandeling door de vroege avond konden we de stad bewonderen in de mooie verlichting. De volgende dagen brachten we door in en om de stad, aan het bekende strand Bondi Beach en een dagje in het centrum. Daarna brak het moment aan om de Blue Mountains te bezichtigen. Een stukje adembenemende natuur met supermooie bergen en kliffen in een blauwe gloed van de Eucalyptus bomen. Hier maakte we een uitdagende wandeltocht van ruim 4 uur. 14205925_1156277137778196_2088930767483861785_oLangs de
kliffen afdalen en vervolgens weer omhoog klimmen om de mooiste watervallen en vergezichten te zien. We overnachten op een supermooie boskampeerplek midden in de natuur en maakten een lekker kampvuurtje met gesprokkeld hout. De volgende dag besloten we nu op een rustige manie14203328_1156277014444875_8947046544907325650_nr een ander stuk van de Blue Moun
tains en de beroemde Three Sisters te bekijken door gebruik te maken van de Skyrail, de steilste treinrails en kabelbaan ter wereld.

 

Canberra en Melbourne

Daarna gingen we op naar Canberra, de hoofdstad van Australië, waar we een bezoekje pleegden aan het parliamentsgebouw. We reden daarna door richting het zuiden en kwamen aan de eind van de volgende dag alweer aan in Melbourne. Daar genoten we in de avond van deze artistieke stad, met leuke straatmuzikanten en bijzondere gebouwen. De volgende dag reden we naar de kust om de Great Ocean Road te rijden. Echter was het slecht weer en zijn halverwege weer terug gegaan omdat deze toeristische trekpleister toch tegenviel. We hadden al zoveel mooie kust plaatsen en wegen gezien dat deze geen indruk meer maakte. Hierna volgde een nachtje in een hostel omdat we de campervan al moesten inleveren. De laatste dag hebben we Melbourne  nog eens verder bezichtigd en hebben we het afgesloten met wat eten met een aupairvriendin van mij die ons ook afzette bij het vliegveld. En daar vlogen we, op naar Bali.

 

Kampeeravontuur

IMG_5449Afgelopen weekend ben ik samen met een vriendin van hier wezen kamperen. Mijn hostgezin had hun kampeerspullen gevonden, dus dit hebben wij in de auto geladen om te vertrekken naar het mooie national park Springbrook. We hebben hier een dag heerlijk genoten van de mooie natuur. Foto’s gemaakt van het geweldige uitzicht en de waterfallen en rondgewandeld. Vervolgens gingen we op weg naar een camping. We kwamen er voor dit weekend achter dat je niet overal in Australië mag kamperen en vooral de Gold Coast schijnt hier heel streng op te zijn. Dus toch maar een camping opgezocht, i.p.v. een halfuurtje was het een uur hier naartoe rijden, over de enorm kronkelende wegen over de bergen. We overnachtten in Beechmont, iets meer
richting het Noorden. Al giechelend zetten we onze tentje op, met wat tips van de buurman die zat te kijken hoe wij zaten te prutsen. Toen ons tentje stond was het wel kleiner dan gedacht, 2 – persoons, dan lig je ook echt d
icht naast elkaar, lekker knus. Op zoek naar hout om een vuurtje te maken kwamen we erachter
dat je dit bij de camping kon kopen voor $12,-… Dat vonden we veelste duur voor een beetje hout, dus hebben toen maar in de auto onze maaltijd genuttigd, want het was donker en koelde snel af. Toen we s’avonds laat uit de auto kwamen om in onze tent te gaan slapen, was het echt koud buiten! Snelin de slaapzakken, maar met twee slaapzakken in elkaar heb ik heerlijk warm gehad.

IMG_5417

IMG_5483

 

 

 

 

De volgende ochtend vroeg opgestaan, heerlijk in de buitenlucht en naar de

bergen kijkend ontbeten. Spullen ingepakt en vertrokken naar Mount Tamborine, een berg en national park. Daar hebben we een leuke wandeling gemaakt, wel bijzonder dat hier de begroeiing heel anders was dan in Springbrook NP. Hier was het tropisch regenwoud terwijl het IMG_5501een dag eerder en 30 km naar het zuiden loof en dennenbos was. In de middag zijn we naar een grot met ‘Glowworms’ geweest. Dit zijn wormen die lichtgeven in het donker. Dit was bijzonder om te zien, het leek net alsof je allemaal lampjes of sterretjes om je heen zag in hIMG_5503et donker. Toen we uit deze ‘man- made’ grot kwamen die speciaal gemaakt is voor de glowwormen, omdat ze steeds minder voorkomen, was het weer wat slechter. Daarom besloten we maar terug naar huis te gaan. Al met al een heerlijk weekendje weg!

Welkom!!

Welkom op mijn persoonlijke blog!!

Op dit blog hoop ik jou als lezer te inspireren.
Onderwerpen die in dit blog aan het bod komen zijn persoonlijke groei en bezield leven en alles wat daarmee te maken heeft.

Heb jij een leuk idee of een reactie voor mij, laat het mij dan vooral weten!!